i am not me when im home




Assalamualaikum, hi lama tak menulis.

Biarlah aku luahkan disini, daripada di twitter.
Tak dinafikan aku memang banyak masalah sekarang ni. Perkara yang kecil pun boleh buat hati aku terguris. Tapi takpa aku biarkan aku lupakan. Tapi sedikit sebanyak aku akan pendam dalam hati. Bila dah memendam semestinya perangai aku akan berubah sedikit demi sedikit. Ya biarlah orang nak buat kita, biarlah aku tak kesah.

They wonder, why i love to go outside? it is because i am not me when im home. I need some space, i need some peace.

Selalunya bila ada masalah, aku akan luahkan dekat encik boyfriend. Tapi encik boyfriend pun busy study lagi-lagi dah nak final ni kan. Lagilah malas nak ganggu dia, bukan aku sorang je yang ada masalah kan, dia pun ada gak masalah takkan nak tambah dengan masalah aku. Malas nak jadi selfish.

But ya sometimes aku nak gak dia luangkan masa untuk aku. Bukan untuk ceritakan masalah, tapi hanya untuk dengar suara dia dan lawak-lawak bodoh dia. Percaya atau tidak, lawak-lawak dia mampu hilangkan stress aku. Baru kejap tadi dia call, and i smiled for once.

Okay thats all for today. Good night cinggu 😘
THANKS HONEY